קפה נטול קפאין | El Cascabel region

קפה קולומביאני טרי

קפה נטול קפאין 100% ערביקה. קפה שמעובד בשיטת "קנה סוכר" החדשנית משתמשים רק בחומרים הטבעים כדי להוריד את הרמת הקופאין עד בערך 2% מהכמות ההתחלתית עם שמירה מקסימלית של הטעם המקורי.

גובה: 1700-1800מ
זן: Caturra, Castillo
עיבוד: EA process (Sugarcane process)
דרגת קליה: בינונית
פרופיל טעם: אשכולית אדומה, שזיף
תאריך קליה: פברואר 27, 2025
מרירות:
מתיקות:
חמיצות:
גוף:

45.00180.00

תאריך קלייה של נטול בקלייה בינונית – 27.02.2025
תאריך קלייה של נטול בקלייה בהירה – 20.01.2025

ברכישת כל סוגי קפה קלוי בסכום:

בין 600 ש"ח ל-1000 ש"ח עם קוד קופון "15%" תקבלו 15% הנחה

בין 1001 ש"ח ל-1500 ש"ח עם קוד קופון "25%" תקבלו 25% הנחה

מעל 1501 ש"ח עם קוד קופון "30%" תקבלו 30% הנחה

Sugar cane ethyl acetate (E.A.) processing, also commonly referred to as natural decaffeinated, starts by fermenting molasses derived from sugar cane to create ethanol. This alcohol is  then mixed with acetic acid, to create the compound ethyl acetate

In Colombia, where sugar cane is readily available, it makes great economic sense to use this plentiful resource to complement the coffee industry. E.A. is also found in wine, beer, fruit, vegetables, and other food and beverage

When the coffee is received it is first submitted to a condition of water and steam. This elevates the moisture contained and swells the bean in order to facilitate the extraction of caffeine. It is at this point, that the bean experiences an E.A. wash, which dissolves the caffeine. The beans are then cleaned with water, followed by steam, to clean the inner most portions of the bean. Finally, the beans are dried until reaching the moisture similar to which they had prior to the process

This method avoids excessive heat or pressure, which can radically disrupt a green bean's cellular structure. One downside of this process, is that since the pores of the seed are opened up through steaming, the coffee does tend to age more quickly (both as roasted and green) than our regular offerings. You may even see the occasional "sweat" on the roasted bean within several days of roast. In non-decaffeinated coffee, this typically occurs many more days after roast

Sources: Sweet Maria's, and Ceremony Coffee, Speedwellcoffee