פולי קפה אורגני | Colombia, Tolima

פולי קפה אורגני – קולומביה

קפה מאוזן עם גוף כבד, עגול ורך, חמיצות מאוזנת ונעימה. מצוין לאספרסו, קפוצ'ינו, מקינטה או קפה טורקי.

עיבוד: רטוב
תעודות: Fair Trade, Organic, specialty coffee
דרגת קליה: בינונית
פרופיל טעם: שוקולד, קקאו, פירות יבשים
תאריך קליה: פברואר 27, 2025
מרירות:
מתיקות:
חמיצות:
גוף:

45.00180.00

ברכישת כל סוגי קפה קלוי בסכום:

בין 600 ש"ח ל-1000 ש"ח עם קוד קופון "15%" תקבלו 15% הנחה

בין 1001 ש"ח ל-1500 ש"ח עם קוד קופון "25%" תקבלו 25% הנחה

מעל 1501 ש"ח עם קוד קופון "30%" תקבלו 30% הנחה

קפה וקולומביה

קולומביה היא יצרנית הקפה השלישית בגודלה בעולם. חוות הקפה במדינה נמצאות באיזורים הרריים, בין 1,000 ל-2,300 מ'. בעקבות טווח הגבהים הרחב שיש בקולומביה, תוכלו למצוא גיוון מאוד רחב בסוגי הקפה: החל מפולים קלילים ופרחוניים ועד פולים כבדים ושוקולדיים. סיווג הקפה מקולומביה מתבצע על-סמך גודל הפולים: סופרמו – הגדולים ביותר, אקסלסו – בינוניים ו-UGQ –Usually Good Quality – פולים קטנים.

עיבוד שטוף (רטוב)

פופולרי מאוד בקניה וקולומביה. בשיטה זו, רוב התהליך יתבצע כשקליפת הקפה מופרדת מהפולים. ההתססה עצמה יכולה להתבצע עם או בלי הקליפה, אך בשלב מוקדם המגדל ייפטר ממנה וישטוף את הפולים היטב במים – עד שהשכבה הרירית הדביקה (mucilage) שנמצאת בין הפול לקליפה תוסר לחלוטין. לקפה בעיבוד שטוף לרוב תהיה חמיצות דומיננטית, טעמים של פירות הדר ואלגנטיות. חליטות של קפה מסוג זה ייחשבו לחליטות נקיות וחלקות.