אתיופיה | Yirgacheffe, Gargari Gutiti wet mill

קפה אתיופי קלוי

בעיבוד יבש ותסיסה אנאירובית. גוף רך וקרמי, מאוד נקי לעיבוד אנאירובי. מתיקות גבוהה, חמיצות מאוזנת. טעמים של אפרסק, תות, מנגו. מצוין להכנת קפה פילטר!

גובה: 1890מ
זן: Jarc 74110, 7412, 74165
עיבוד: יבש, התססה אנאירובית
תעודות: Fairtrade, Specialty Coffee, Microlot
דרגת קליה: בהירה
פרופיל טעם: מנגו, אפרסק, תות
תאריך קליה: אוקטובר 31, 2024
מרירות:
מתיקות:
חמיצות:
גוף:

60.00400.00

-+

ברכישת כל סוגי קפה קלוי בסכום:

בין 600 ש"ח ל-1000 ש"ח עם קוד קופון "15%" תקבלו 15% הנחה

בין 1001 ש"ח ל-1500 ש"ח עם קוד קופון "25%" תקבלו 25% הנחה

מעל 1501 ש"ח עם קוד קופון "30%" תקבלו 30% הנחה.

Gargari Gutiti washing station is a cherry processing facility in Banko, Gedeb, which specialises in experimental processes.

Gargari Gutiti sits at 1,983masl and is notable for its highly strict and uncompromising standards. The small farmers in this region typically cultivate Jarc 74110, 7412 and 74165, sub-varieties of traditional Ethiopian heirloom varieties on small garden plots around their homes.

Gagari Gutiti station is located in the kebele (village) of Banko in Gedeb district, Gedeo zone, in the ‘Southern Nations, Nationalities & Peoples’ (SNNP) region of Ethiopia. The station is not far from Gedeb town and is broadly considered as part of the Yirgacheffe coffee growing region. Over a number of years the region has developed a distinguised reputation for fine coffees, producing some of the most sought-after microlots in world. The combination of high altitude (up to 2,200m in some areas), fertile soil, consistent and plentiful rains, and an abundance of local knowledge are all contributing factors to the high status of Yirgacheffe coffees.

The local indigenous ‘heirloom’ varietals – which grow wild in Ethiopia – are responsible for the unique flavour notes which make for an unusual but refined cup. When processed naturally through sun drying these present with juicy and jammy stone-fruit flavours, floral and chocolate notes with a creamy body.