כיצד לבחור קפה קלוי? פינת ייעוץ

קפה קלוי טרי

קפה הוא אחד המשקאות הפופולריים ביותר בעולם. מיליוני בני אדם מתחילים את היום שלהם מכוס קפה ארומטי מושלם שהוכן זה עתה ומשמש עבורם מקור לאנרגיה היומית שלהם.
קפה הוא גם משקה מאוד מורכב ורב גוני. תוך כדי תהליך הקלייה, מתפתחות בו כאלף תרכובות ארומטיות שונות שיוצרות ניחוח ייחודי במינו לכל סוג קפה.
אנחנו יכולים לסייע לכם ולקרוביכם לבחור את הקפה המתאים ביותר בהתאם לטעמכם.

1. קפה נחשב לקלוי טרי במשך חודש-חודשיים מתאריך קלייתו. בפרק הזמן הזה הוא נמצא בשיא הטעם שלו. לאחר מכן הוא מאבד באופן ניכר מהניחוח והייחודיות שלו, ככה שהכי טוב לקנות קפה אצל קולי הקפה המקומיים שניתן לברר אצלם את תאריך הקלייה המדויק.

2. ההמלצה הכי טובה היא לטחון את הקפה ממש לפני הכנתו, משום שבעת הטחינה השטח של פולי הקפה גדל באופן משמעותי, מה שמאפשר לניחוחות הטמונים בפולים להשתחרר מהר יותר. אם אין באפשרותכם לטחון את הקפה בבית, כדאי לקנות כמות לא גדולה של קפה, ולבקש מקולי הקפה בחנות לטחון את הפולים במקום.

3. מידת הקלייה של הקפה משפיעה במידה רבה גם על טעם המשקה. ככל שהקלייה היא בהירה יותר, ככה הקפה שלכם יהיה דומיננטי ועסיסי יותר בעל חמיצות ומתיקות מורגשת. קפה קלוי כזה מתאים יותר להכנה בפילטר. ככל שהקלייה היא כהה יותר, כך תרגישו פחות את חמיצות הפרי, ולעומת זאת, תחושו בצורה מובהקת את התווים המרים של שוקולד ואגוזים. קפה כזה מתאים יותר למשקאות הקלאסיים כמו אספרסו ו-קפוצ'ינו.

4. אם אתם רוצים להתנסות בטעמים לא שגרתיים, כדאי שתשימו לב לזנים הייחודיים של קפה שהם לאו דווקא תערובות, אלא סוגי הקפה שמגיעים ממדינות ספציפיות, ולפעמים אפילו מחוות קונקרטיות. למשל, זני הקפה מברזיל, אתיופיה, סומטרה או קניה הם בעלי טעמים שונים לחלוטין המושפעים מטרואר, סוגי עיבוד וקלייה.
אם אתם מחפשים משקאות רגועים יותר המתאימים ליומיום, כדאי לבדוק את התערובות המוצעות. תערובת טובה המורכבת ממספר זנים מבטיחה קפה רב-גוני בעל טעם מעולה שאינו משתנה ונשמר היטב לאורך זמן.